Ervaringen van een Werkplaats: boek mij elke maand maar in!

‘De intervisie op de Synnervate Werkplaats heb ik als enorm waardevol ervaren. Ik heb gemerkt dat het heel goed is om de waardesystemen op deze manier door te lopen. Ik heb veel meer inzicht gekregen rond mijn casus: hoe krijg ik een goed beeld van de verandersituatie bij een gemeente? Het werkt als een soort checklist. Ik kan nu de verschillende kanten van mijn vraag zien. De vier kwadranten gecombineerd met Spiral Dynamics geeft onwaarschijnlijk veel inzichten: hoe is hier georganiseerd, wie is hier de baas? Het levert een compleet beeld op op het niveau van het ik, de organisatie en de samenleving. Als je de beide theorieën niet kent is het waarschijnlijk erg complex.

Ik ben me er terdege van bewust dat de groepsdynamiek in de Werkplaats echt ondersteunend is: als je dit in je eentje doet, zal het effect vele malen kleiner zijn. Het was ook spannend om me kwetsbaar op te stellen in de casebespreking. Het model maakte het mogelijk om mijn intuïtie en vertrouwen in te zetten. De hele groep werkte ook daarbij mee. Dat is enorm krachtig EN confronterend omdat ze soms met heel andere inzichten komen dus ook ik moest me open stellen voor andere inzichten.

Nieuw was voor mij dat ik op het moment dat ik inzoomde op de organisatie, een enorme kramp voelde, angst. Dat ik me zo goed kon invoelen hoe dat daar zou zijn, als leidinggevende van die organisatie, met die opdracht voor de boeg. Het was echt een eyeopener: ze zit gewoon in angst! Ons bedrijf heeft deze aanbesteding niet gewonnen.

Het is me heel goed bevallen om mijn casus op de Werkplaats in te brengen. Jullie hebben hiermee een goede leeromgeving gecreëerd met open en nieuwsgierige deelnemers. De expliciete doelstelling om met casussen aan de gang te gaan is behaald met een uitstekende goede begeleiding van jullie kant. Zo kun je ervaring opdoen, leren en toepassen tegelijkertijd. Boek mij maar elke maand in om op deze manier te oefenen!

Het is absoluut een vervolgstap die ik ga maken in mijn werk: veranderen op basis van de spiral. Het publieke domein kun je hier zeker mee dienen.’

Marc Beets, Consultant, Balance – Advies + Projecten + Interim

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op