Spanning is brandstof.

Holacracy®

Als het aan ons ligt, gaan steeds meer organisaties volgens Holacracy® werken. We zien namelijk elke dag hoe dit besturingsmodel het werkplezier verhoogt, betekenisvol werk makkelijker maakt en doelen dichterbij haalt. Niet direct. Leren werken volgens Holacracy® vergt tijd.

Het zet de bestaande manier van werken vaak volledig op z’n kop. Iedereen is vanuit zijn eigen rol ‘de baas’; over het eigen werk, niet over andere mensen. Aan deze nieuw verworven vrijheid kleven strenge regels. Dat is even wennen. Als Changemakers leiden wij dat veranderproces in goede banen. O.a. bij Oliver Valves. Zelf werken we inmiddels al 10 jaar holacratisch. En we willen niet meer anders!

Waar in de meeste organisaties autoriteit toegeschreven is aan een kleine top, verdeelt Holacracy® die over alle medewerkers. Iedereen is bevoegd veranderingen voor te stellen in speciaal daarvoor ontworpen bijeenkomsten, zonder de (traditionele) toestemming van managers. Holacracy® definieert rollen in plaats van functies en bevordert zo ondernemerschap, flexibiliteit en helderheid. Ieders aandacht is gericht op de purpose, en op de mogelijke verschillen (gaps) tussen de huidige situatie en de gestelde doelen. Spanningen (tensions) en problemen worden gezien als brandstof voor de ontwikkeling van de organisatie.

Wil je ook leren werken volgens de principles en spelregels van Holacracy®? Neem contact met ons op.

Eerst even proeven? Neem deel aan één van de Holacracy® Tasters. Op een mooie locatie in Utrecht ervaar je in één middag of dit radicale besturingsmodel goed bij jou en/of jouw organisatie past:

Eerdere deelnemers over de Taster:

“Wil je een speeddate met Holacracy: volg dan de Taster! Door middel van ervaren, reflecteren + evalueren leer je in relatief korte tijd wat Holacracy voor je kan betekenen en of je het kunt toepassen. Met de energie van een Ferrari race je door de stof. Erg uitdagend en inspirerend!”

– Sandra van de Pol, eigenaar DYOS Connect Mens- en Organisatieontwikkeling

“Enorm verhelderende en prikkelende Taster! Het geeft antwoord op veel vragen en maakt het onderwerp ook tastbaar. Je kunt klein beginnen, binnen een grote organisatie.”

– Jitske Bilijam, afdelingshoofd Rijkswaterstaat

” Perfecte teaser en kennismaking met Holacracy onder kundige begeleiding. Honger naar meer!”

– Bas Zwart, partner van De Droomfabriek

Brian Robertson is de grondlegger van Holacracy®. Hij ontwikkelde een zeer compleet handboek voor mensen die ermee willen werken. In de praktijk geven veel organisaties hun eigen vorm aan het model.  Om je een goed beeld te geven, hebben we een top 10 voor je samengesteld uit de vele bronnen die over dit onderwerp verschenen.

 

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op