het team

Ontwikkel het team met systeemgericht werken.

Je hebt veel geïnvesteerd in een heldere visie, precieze doelen en duidelijke rolverdeling, en toch zijn de effectiviteit en het werkplezier een stuk lager dan verwacht. Hoe komt dat?

Onderstroom

Krachtige organisaties worden niet zozeer bepaald door de kwaliteit van de mensen, maar veel meer door de kwaliteit van de onderlinge relaties. Effectief samenwerken vraagt naast heldere structuren ook om aandacht voor de dynamieken die plaatsvinden tussen mensen. De zogeheten onderstroom. Samenwerkingen zorgen vaak voor energieverlies. Er zijn frustraties onderling, er wordt geklaagd over de gang van zaken en het onvermogen die te kunnen beïnvloeden. Communicatie gaat achterlangs of medewerkers trekken zich terug op hun eigen eiland. Daarmee gaat belangrijke brandstof (of informatie) ondergronds.

Energie beschikbaar

De kunst is om deze potentiële energie weer beschikbaar te maken. In ons werk met teams ontmantelen we ineffectieve patronen en leggen we het onderliggende systeem bloot. Wat heeft dat systeem nu nodig? Zo buigen we samen een ondermijnend energielek om tot een kracht die gericht wordt op het realiseren van de organisatiedoelen. Ook maken we in ons werk in teamontwikkeling veel gebruik van Spiral Dynamics. Het leren kennen van elkaars waarheden en diepere drijfveren, vergroot het onderlinge begrip en komt de communicatie ten goede.

Team Coaching

Hoe verbeter je de communicatie en samenwerking in een team? Wat is er nodig om de onderlinge verschillen om te zetten in energie en vooruitgang voor de organisatie? 

Interim Management

Een korte periode ondersteuning nodig en tegelijk de organisatie verder ontwikkelen? We begeleiden veel veranderprocessen van binnen uit.

Spiral Dynamics Basistraining

In de twee-daagse Basistraining doe je diepgaande inzichten en kennis op over de achtergrond, inhoud en toepassingsmogelijkheden van Spiral Dynamics Integral. Je mag zelf een case mee te nemen uit de praktijk, om de waardesystemen en veranderdynamiek van Spiral Dynamics direct toe te passen. Ook maak je kennis met de Integrale Theorie van Ken Wilber. De training biedt je daarnaast een ‘kleurrijk’ beeld van de Nederlandse samenleving en identiteit door de jaren heen.

Opbrengst

De Spiral Dynamics Basistraining biedt je:

  • Begrip van de achtergrond, inhoud en toepassingsmogelijkheden van Spiral Dynamics.
  • Begeleiding bij het oefenen met een case uit de praktijk.
  • Een nieuw perspectief op de Nederlandse samenleving en identiteit.

Interesse?

Wil je in twee dagen een stevige basis leggen voor het werken met Spiral Dynamics? Neem contact op met Allard de Ranitz (allard@synnervate.nl) of laat je gegevens achter op deze pagina.

Certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je het SDi level 1 – certificaat. Bekijk alle levels in het SDi certificatie-overzicht. Je kunt ook direct alle trainingen van het eerste level volgen (dat zijn 4 dagen in totaal).

Alvast beginnen?

Leer meer over de 8 waardesystemen van Spiral Dynamics en bekijk de inspirerende video’s in de online leeromgeving die Synnervate ontwikkelde.

 

Allard de Ranitz

allard@synnervate.nl

Opbrengst

Als Changemakers willen we werken aan een sociale en duurzame maatschappij. We laten ons daarbij inspireren door de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Deze doelen gelden voor alle landen en beschrijven de wereldwijde ambities op het gebied van zorg, veiligheid, onderwijs, armoede en milieu.

We zijn zelf geen experts in bepaalde maatschappelijke vraagstukken, onze opdrachtgevers wel. Door met hen te werken aan bewustzijnsontwikkeling, dragen we op dit moment gezamenlijk bij aan 9 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

 

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen