de samenleving

Ontwikkel de samenleving door een rol te kiezen.

Onze samenleving is in transitie. Er zijn grootschalige veranderingen gaande in de zorg, het onderwijs, de landbouw, in sociale structuren, energie en mobiliteit. De gevolgen van de Corona-crisis treft, in meer of mindere mate, iedereen. Veel van onze verworven zekerheden gaan verdwijnen, terwijl ‘het nieuwe’ nog niet altijd in zicht is. Hoe ga je daarmee om als organisatie? Welke positie kies je? 

Routekaart

We ondersteunen organisaties en samenwerkingsverbanden die een actieve rol spelen (of willen spelen) in maatschappelijke transities. Soms begint onze rol bij het eerste idee, soms bij een heroriëntatie op bestaande routes en plannen. We maken gebruik van het model Transition Dynamics, dat de overeenkomstige patronen in complexe veranderingen beschrijft. Het laat zien ‘waar je bent’ in de transitie en wat nu aandacht moet krijgen. 

Versnelling

Onze opdrachtgevers zijn experts in hun maatschappelijke vraagstukken. Sommige spelen een leidende rol in hun sector, zoals NRG Circles, of  hebben de opdracht gekregen om transities te bevorderen en partijen bij elkaar te brengen, zoals Partos, Stichting Democratie en Media en het Versnellingshuis Energie transitie. Wij weten hoe je de organisatie zodanig ontwikkelt en vormgeeft, dat de plannen ook echt gaan werken. 

Transitiecoaching

Ben je vanuit je werk betrokken bij een grootschalige verandering in de maatschappij? Dan heb je vast al eens ervaren dat het niet altijd makkelijk is om te bepalen waar je energie in gaat steken, en waarin niet.

Spiral Dynamics Gap Analyse

Ben je beleidsmaker en werk je bij een gemeente, een ministerie of een woningbouwcorporatie? Zou je graag zien dat je plannen meer effect hebben en mensen in beweging brengen? Een Gap Analyse geeft je inzicht in de mogelijke kloof tussen beleid en praktijk.

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen