Spiral Dynamics

Elkaars waarheid beter begrijpen. Wat zijn jouw drijfveren?

Spiral Dynamics zelf toepassen

 • Spiral Dynamics geeft diepgaand inzicht in je eigen drijfveren en die van anderen.
 • Werken met Spiral Dynamics versterkt teams en organisaties.
 • Synnervate geeft als enige geaccrediteerde opleider in Nederland Spiral Trainingen op elk niveau.

Maak al luisterend kennis met Spiral Dynamics

Spiral Dynamics Integral geeft inzicht in de drijfveren van mensen. Het maakt, aan de hand van 8 waardesystemen, duidelijk waarom mensen doen wat doen. Jasper Rienstra vertelt in deze podcast waarom Synnervate al 10 jaar met Spiral Dynamics werkt en hoe de bijbehorende (kleuren)taal het gemakkelijker maakt om samen te werken, o.a. door elkaars waarheden beter op waarde te schatten.

Beluister meer (o.a. over Holacracy, Changemakers, structureel te druk zijn, Sustainable Development Goals en de kracht van organisaties). Met dank aan New Business Radio.

Download de 8 Spiral Dynamics waardesystemen

 • Beige: overleven en eerste levensbehoefte
 • Paars: verwantschap, veiligheid en geborgenheid
 • Rood: wilskracht, macht en passie
 • Blauw: stabiliteit, orde en moraliteit
 • Oranje: zelfontplooiing, rationaliteit en resultaat /succes
 • Groen: gemeenschapszin, gevoelens en harmonie
 • Geel: integraal, synergie en systemisch
 • Turkoois: holisme, kosmisch bewustzijn en synthese

 

 

 

 

 

Lees meer over de 8 waardesystemen van Spiral Dynamics en bekijk inspirerende video’s op de online leeromgeving die Synnervate ontwikkelde: www.spiraldynamicsintegral.nl

Nog dit jaar beginnen? Bekijk alle trainingen.

Elkaars waarheid beter begrijpen

Synnervate geeft als enige geaccrediteerde opleider in Nederland trainingen in Spiral Dynamics Integral, een wereldwijd toegepast model dat inzicht geeft in menselijke ontwikkeling en veranderprocessen.

Kennis van Spiral Dynamics Integral (SDi) helpt om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften (waarden en drijfveren) van individuen, teams, organisaties en samenleving.

Spiral Dynamics Integral geeft inzicht in de verschillende waardesystemen (ook wel waarden, drijfveren en/of kleuren genoemd) van mensen. Waardesystemen weerspiegelen de voorkeuren in wereldbeelden, overtuigingen en intrinsieke drijfveren. Ze worden bepaald door ieders neurologische ‘bedrading’ (aanleg/opvoeding) en de perceptie van levensomstandigheden. Intrinsieke drijfveren zijn sterk bepalend voor onze perceptie, ons denken, voelen, handelen en vermijden. Waardesystemen geven als het ware aan hoe we denken en waarom we doen wat we doen.

Vanuit het oorspronkelijke werk van grondleggers Prof. Clare W. Graves, Dr. Don Beck en Christopher Cowan zijn er 8 unieke waardesystemen gedefinieerd, allen getypeerd door een kleur.

Bronnen met films en clips