10 ervaringen met Holacracy®

Wereldwijd kozen al duizend organisaties voor Holacracy als besturingsmodel. We hebben een top 10 voor je gemaakt van de meest interessante bronnen.

ERVARINGEN VAN BEDRIJVEN

  1. Hier vind je een lijst met 150+ organisaties die Holacracy beoefenen.
  2. De Nederlandse organisatie Springest is recent twee keer verkozen tot NRC Beste Werkgever van het Jaar in de categorie Nieuwe Helden. Holacracy speelt daar volgens Springest zelf een grote rol in. In dit artikel vertelt de voormalig CEO van Springest over de 8 uitdagingen die je in de praktijk te overwinnen hebt bij de implementatie van Holacracy. In Nederland is Springest één van de meest inspirerende holacracy-pioniers en biedt iedereen die interesse heeft om een holacracy-werkoverleg van Springest bij te wonen: via deze link.
  3. In dit artikel vertelt Benoît Pointet over zijn persoonlijke ervaringen sinds de adoptie van Holacracy binnen Liip.
  4. Dit artikel is een interview met één van de oprichters van het Nederlandse telecom bedrijf Voys over hun ervaringen met Holacracy.
  5. De wereldwijd misschien wel bekendste toepasser van Holacracy is het bedrijf Zappos. Uit eigen ervaring, na een werkbezoek in Las Vegas, kunnen we zeggen: heel inspirerend. Hier vind je een selectie goede artikelen over hun ervaringen.
  6. Onder de titel What It’s Really Like to Run a ‘Bossless’ Company deelt o.a. ARCA, ‘s werelds grootste fabrikant van cash handling apparaten, haar ervaringen met Holacracy.

ERVARINGEN VAN (SEMI-)OVERHEID/GEMEENTEN

  1. In dit artikel valt te lezen over de ervaringen van één van de eerste grote overheidsorganisaties die met Holacracy werkt, Washington Technology Solutions (WaTech).
  2. Dichter bij huis: de gemeente Venlo maakte zelf een filmpje (2:11) van hun ervaringen met Holacracy.
  3. Hier is te lezen over de Holacracy-ervaringen van het MT van Waterschap De Dommel (400 mensen).
  4. Hier is het verslag van de bijeenkomst ‘Holacracy InnovatieLab: gemeenten als speedboot’. Purpose van deze bijeenkomst was: een impuls geven aan bloeiende gemeenten als speedboot, door kennis- en ervarings- uitwisseling rond toepassing van Holacracy.

 

 

 

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen