Top 10 Holacracy bronnen

Nieuwsgierig naar Holacracy? Laat je inspireren door deze video’s en artikelen. De aandacht voor Holacracy groeit wereldwijd.

Kort

  1. ANIMATIE Wat is Holacracy? (1:47)
  2. VIDEO Waarom Holacracy? (5:12, Engels)
  3. ARTIKEL Waarom, wat en hoe (uit: Emerce)
  4. VIDEO Holacracy en Purpose (1:54, Brian Robertson)
  5. VIDEO Kracht van Holacracy (2:36, Jasper Rienstra)

Langer

  1. BOEK Brian Robertson heeft een zeer lezenswaardig èn praktisch boek geschreven, nauwelijks verrassend getiteld ‘Holacracy’. Een aanrader – ook als je niet direct van plan bent om met Holacracy te beginnen. De Nederlandse vertaling is uitstekend en deze hapklare boeksamenvatting (4:45) is ook prettig!
  2. TEDx In deze TEDx video (18:20) legt Brian Robertson uit wat Holacracy is.
  3. CASE STUDIES Op de website van HolacracyOne kun je een aantal verhalen en case studies lezen van organisaties die Holacracy als besturingsmodel hebben geadopteerd. De website is weliswaar Engels, maar bevat een aantal Nederlandstalige voorbeelden.
  4. BOEK Het boek ‘Reinventing Organizations’ van Frederic Laloux heeft veel mensen en organisaties op het spoor van Holacracy gezet, wereldwijd. Laloux laat inspirerend en helder zien dat het in ‘verlichte’ organisaties gaat om purpose, heelheid en zelforganisatie. Holacracy wordt als voorbeeld genoemd hoe je dat concreet kunt vormgeven. Ook hiervan is de Nederlandse vertaling prima.
  5. WHITEPAPER De whitepaper ‘Holacratie in de praktijk’ bevat 5 mooie Nederlandse casebeschrijvingen.

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen