Top 10 Holacracy bronnen

Nieuwgierig naar Holacracy? Laat je inspireren door deze video’s en artikelen. De aandacht voor Holacracy groeit wereldwijd.

KORT

  1. Dit animatiefilmpje (1:47) zet het kort en krachtig neer.
  2. Deze white paper (7 pagina’s, in het Engels, mét plaatjes) is een goed kennismakingsartikel.
  3. Dit artikel uit Emerce is één van de betere Nederlandse artikelen over Holacracy.
  4. In dit filmpje (1:54) schetst Brian Robertson, de founding father van Holacracy, hoe Purpose het centrale uitgangspunt is waar omheen georganiseerd wordt in Holacracy.
  5. In dit filmpje (2:36) gaat Jasper Rienstra in op de kracht van Holacracy.

DIEPER

  1. Brian Robertson heeft een zeer lezenswaardig èn praktisch boek geschreven, nauwelijks verrassend getiteld ‘Holacracy’ . Een aanrader – ook als u niet direct van plan bent om morgen Holacracy te implementeren. En de Nederlandse vertaling is uitstekend.
  2. In deze TEDx video (18:20) legt Brian Robertson uit wat Holacracy is.
  3. Het boek ‘Reinventing Organizations’ van Frederic Laloux heeft afgelopen jaar wereldwijd furore gemaakt en blijkt veel mensen en organisaties op het spoor van Holacracy te hebben gezet. Laloux laat inspirerend en helder zien dat het in ‘verlichte’ organisaties gaat om purpose, heelheid en zelf management. Holacracy wordt als voorbeeld genoemd hoe je dat concreet kunt vormgeven. Ook hiervan is de Nederlandse vertaling prima.
  4. Het boek Getting Teams Done is een Nederlandstalige en toegankelijke introductie van Holacracy.
  5. Meetings maken maar 5% uit van Holacracy ‘doen’, maar het roloverleg (governance meeting) is zeker illustratief voor veel basale Holacracy principes. In deze simulatie governance meeting video (1:27:58) kunt u zien hoe het werkt.

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen