Hoe vernieuwers en beleidsmakers elkaar kunnen helpen

Ard Hordijk, Allard de Ranitz en Marcel van Wijk schreven samen met Derk Loorbach, directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities (Erasmus Universiteit Rotterdam) een whitepaper over de rol van vernieuwers en beleidsmakers in maatschappelijke transities.

De Corona-crisis biedt namelijk een sterk momentum om maatschappelijke transities naar een volgende fase te brengen – al zijn er geen garanties. We bevinden ons tijdelijk in een soort niemandsland tussen twee werkelijkheden. Tegelijkertijd is de afstand tussen het politieke en het maatschappelijke domein kleiner geworden. Voor iedereen die een rol wil spelen in de energietransitie, de overgang naar natuurinclusieve landbouw of het vormen van een samenleving zonder racisme, zijn nu twee instrumenten onmisbaar: een onuitputtelijke nieuwsgierigheid en kennis van het verloop van grootschalige veranderingen.

 

Download whitepaper

 

Na het lezen van de whitepaper ‘Hoe vernieuwers en beleidersmakers elkaar kunnen helpen’ weet je;

welke elementen altijd een rol spelen bij grootschalige veranderingen

waarom de Corona-crisis een sterk momentum met zich meebrengt

hoe activisten ambtenaren kunnen helpen en andersom

waarom de stille meerderheid een stem moet krijgen

wanneer een Oudhollandse portie van burgerlijke ongehoorzaamheid onmisbaar is

Welke verandering wil jij teweeg brengen? Neem contact op