Implementatie Holacracy

Werken volgens Holacracy vraagt om afstand nemen van oude gewoontes, impliciete afspraken en verwachtingen. Tegelijkertijd brengt het energie en vrijheid. Iedereen is vanuit zijn eigen rol ‘de baas’; over het eigen werk, niet over andere mensen. Bij deze nieuw verworven vrijheid horen stevige spelregels.

Wij leiden het adoptie- en implementatieproces van Holacracy in goede banen. Sommigen organisaties vervangen direct het bestaande besturingsmodel in zijn geheel, anderen werken liever modulair. Zij nemen bijvoorbeeld eerst alleen de heldere overlegstructuren over, of proeven hoe het is om functies opnieuw in te richten en er rollen met een purpose en accountabilities van te maken.

Spanning = brandstof

Holacracy® is een set van spelregels voor besturing, besluitvorming en structurering van organisaties. Kenmerkend voor Holacracy zijn het roldenken, de efficiënte werk- en roloverleggen en onderlinge gelijkwaardigheid. Een dagelijkse gewoonte voor organisaties die werken volgens Holacracy, is het herkennen en benoemen van spanningen. Een probleem, verschil van mening of kans wordt gezien als een spanning, die als brandstof kan dienen voor de ontwikkeling van de organisatie.

Interesse?

Denk je erover om te gaan werken met Holacracy of een andere vorm van zelforganisatie? Neem contact op met Jasper Rienstra (jasper@synnervate.nl) of laat je gegevens achter op deze pagina. Wil je eerst even een beter beeld krijgen van wat Holacracy is? Vraag dan een incompany Holacracy Taster aan.

Alvast beginnen

Over Holacracy is al veel geschreven, hier vind je onze verzameling bronnen.

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Jij + Synnervate = duurzame verandering Start

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen