Organizational Purpose Quest

Een metselaar die de kathedraal voor ogen houdt waar hij aan werkt, ervaart het metselen anders dan zijn collega die vooral kijkt naar het muurtje dat hij nu aan het bouwen is. In het eerste geval biedt purpose, het hogere doel, de metselaar houvast, energie en een constante motivatie om door te gaan. Hij maakt mogelijk ook andere keuzes tijdens zijn werk. Bij organisaties zien we hetzelfde. Als de reden van bestaan helder is, transformeert het werk op alle vlakken.

Onze Organizational Purpose Quest volgt de True Purpose® Method. Organisaties doorlopend een diepgaand proces waarin de purpose van de organisatie naar de oppervlakte komt en geformuleerd wordt in vier purpose statements:

 1. Brand essence. De essentie beschrijft de zijns-dimensie; dat wat de organisatie al is, zonder dat ze iets doet.
 2. Blessing. De zegening is de transformerende impact die de organisatie op de wereld heeft.
 3. Mission. De missie geeft aan wat de organisatie wil realiseren.
 4. Message. De boodschap is de diepste wijsheid die de organisatie met anderen en de wereld – dringend – wil delen.

Een Organizational Purpose Quest biedt je:

 • richting, focus, passie, energie
 • integratie van zingeving, inspiratie en dagelijkse werk
 • keuzes die bij de organisatie passen
 • een gestructureerd proces om samen de purpose van de organisatie te ontdekken
 • toegang tot en communicatie met een vertrouwde bron
 • inzicht in de weerstanden en belemmerende overtuigingen die jullie in de weg staan en handvatten om ermee om te gaan
 • een manifestatie-plan om jullie purpose in de wereld te zetten
 • een krachtige basis voor branding (website, huisstijl, etc.)
 • de vaardigheid om na de Purpose Quest zelfstandig de purpose statements te updaten indien nodig

Daarnaast ervaren purpose-gedreven organisaties doorgaans:

 • betere performance over de gehele linie
 • hogere omzet
 • minder verzuim
 • langere dienstverbanden
 • meer voldoening in het werk
 • meer aantrekkingskracht op nieuwe klanten en medewerkers
 • meer loyale klanten
 • meer alignment en gevoel van samenhang

(*bron: scienceofpurpose.org en https://www.truepurposeinstitute.com)

De trainers

Jasper Rienstra is True Purpose® Coaches, getraind aan het True Purpose Institute® van Tim Kelley. De purpose coaching van Jasper Rienstra kenmerkt zich als diep, precies, helder en vanuit het hart. Jasper werkt ook als gecertificeerd Holacracy® Coach. Holacracy is een purpose-gedreven methode voor zelforganisatie.

Investering

Het ontdekken van de organisatie purpose vereist een aantal medewerkers die bekend zijn met de True Purpose® Method en hun individuele purpose kennen.

De offerte voor een Organizational Purpose Quest spitsen we graag toe op jullie specifieke situatie en context, na een intake gesprek. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Jasper Rienstra.

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Personal Purpose Quest

De Personal Purpose Quest (PPQ) is bedoeld voor professionals die vanuit hun kern willen leven en werken en nieuwsgierig zijn naar hun roeping. Vaak zijn het changemakers, mensen die bezield een rol willen vervullen in de transities naar een meer duurzame, sociale en humane wereld.

Purpose betekent doel, essentie of hogere roeping. Leven en werken vanuit jouw persoonlijke purpose geeft energie, zingeving, vervulling, verrijking en inspiratie. Het geeft antwoord op de vragen ‘waarom ben ik hier en wat heb ik te doen?’.

De Personal Purpose Quest biedt je:

Na afloop van de Personal Purpose Quest heb je en voel je:

 • Een manifestatie-plan om jouw persoonlijke purpose in de wereld te zetten.
 • Inzicht in de weerstanden en belemmerende overtuigingen die je in de weg staan, en handvatten om ermee om te gaan.
 • Een werkwijze om jouw persoonlijke purpose van tijd tot tijd bij te stellen.
 • Richting, focus, passie, energie. Je maakt (alledaagse en lange termijn) keuzes die ten dienste zijn van jou.
 • Een feilloos werkend innerlijk kompas.

Programma Purpose Quest

Het programma bestaat uit een aantal stappen waarin je jouw purpose en manifestatie-plan ontdekt, ervaart en formuleert. Verschillende werkvormen komen aan bod, zoals creatieve visualisaties, het omkeren van belemmerende gedachten en werken met innerlijke en universele wijsheid. We besteden aandacht aan het geaard neerzetten van alle aspecten van jouw purpose. Er is uiteraard ook veel ruimte voor vragen. Gedurende 3 à 4 maanden werken we intensief samen, in 10 tot 12 sessies van 1,5 uur. Tussendoor krijg je passend huiswerk mee.

“De Purpose Quest is een waardevolle reis die je in contact brengt met je vertrouwde bron en je purpose. Het heeft grote impact op je leven als je de lef hebt om naar jezelf en je vertrouwde bron te luisteren en dit gaat toepassen in je leven. Je zult nooit meer dezelfde zijn juist omdat je jezelf durft te zijn.”

– Rindert Bijleveld

De trainers

Jasper Rienstra en Allard de Ranitz zijn True Purpose Coaches, getraind aan het True Purpose Institute® van Tim Kelley.

Allard de Ranitz is mens-ontwikkelaar, verbinder en beeldhouwer. Zijn vermogen om in complexe situaties verbanden te leggen en veranderingen integraal te benaderen, ontvouwt nieuwe perspectieven.

De purpose-coaching van Jasper Rienstra kenmerkt zich als diep, precies, helder en vanuit het hart. Jasper werkt ook als gecertificeerd Holacracy® Coach. Holacracy is een purpose-gedreven methode voor zelforganisatie.

Investering

De Personal Purpose Quest wordt aangeboden voor € 2.495,- excl. 21% BTW.

Het volgen van Personal Purpose Quest vraagt in totaal 30 tot 40 studie-uren van deelnemers (sessies + huiswerkopdrachten).

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een Personal Purpose Quest? Stuur een bericht naar Jasper of laat je gegevens achter op deze pagina.

“Waarom ben ik hier? Wat wil ik bereiken in mijn leven? Vragen die ons allemaal wel eens bezighouden. De een laat het weer los, de ander wil er meer van weten. Maar aan wie stel je die vraag? Wie kan het antwoord hebben? Uiteindelijk ben je de dat (in ieder geval deels) zelf. De Personal Purpose Quest geeft je op een heel praktische en toepasbare wijze handvatten om om te gaan met zulke onpraktische en grote vragen. Een aanrader voor iedereen die zichzelf wil verrijken en een doelgericht leven wil leiden.”

– Michel Schuurman

Ook voor organisaties

Purpose-gedreven organisaties zijn sterker, hechter en creatiever. Neem contact met ons om de mogelijkheden te bespreken voor een Purpose Quest van jouw organisatie.

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Allard de Ranitz

allard@synnervate.nl


“Mijn ontdekkingen waren onwerkelijk en vertrouwd tegelijk. Langzaam krijgt mijn purpose tastbare gestalte, dat wat ik in de wereld te zetten heb. Ik heb een werkend kompas om mijn leven op ware essentie in te kunnen richting.”

- Thijs Kreukels

“Juist voor mensen die al enige levenservaring en zelfreflectie hebben is dit traject een waardevolle investering. Het zoeken naar je purpose is een continue proces, dat pas echt waardevol wordt als je voelt dat je er zelf aan toe bent.”

- Reinout van Asbeck

“Ik heb 2 grote paradigma-shifts gehad die mijn leven fundamenteel hebben veranderd. De eerste was het daadwerkelijk voelen van volledige zelfliefde en de tweede dit traject. Namelijk te weten wie je ten diepste ben en wat je te doen hebt in het leven. Hoe dit leven in te richten wetende dat je met de juiste dingen bezig bent die bij je passen en goed zijn voor de wereld.”

- Jonathan Guyt

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen