Masterclass Holacracy & HR

in overleg Social Impact Factory, Utrecht

  • Verdiep je kennis over zelforganisatie en strategische personeelsplanning.
  • Ontdek welke oplossingen Holacracy biedt voor HR-processen, zoals functioneren en ontwikkelen.
  • Werk onder begeleiding van ervaren Holacracy- en HR-coaches aan een casus uit jouw organisatie.
  • Leer in een kleine groep (max. 20 personen) hoe HR een sleutelrol kan spelen in organisaties die starten met Holacracy.

HR opnieuw ontwerpen

Klinkt heel interessant, zelforganisatie! Als je verantwoordelijk bent voor HR rijzen er wel direct vragen. Regelen cirkels nu hun eigen werving? Gaan we elkaars salaris bepalen? Hoe borgen we de ontwikkeling van medewerkers? En hoe blijven we aantrekkelijk voor verschillende generaties?

In organisaties waar iedereen een heldere rol heeft en zelf ondernemer is, kan het lastig zijn HR (opnieuw) vorm te geven. Sterker nog: onduidelijkheid over werven en belonen is vaak een reden om weer te stoppen met zelforganisatie, ook na een enthousiaste start. HR speelt dus een sleutelrol.

Programma

  1. Introductie – kennismaken, leerdoelen delen. Met welke vragen kom jij naar deze masterclass? Triggert Holacracy jou? Waarom?
  2. HR en zelforganisatie – waarom HR het acupunctuurpunt is voor zelforganisatie. Hoe verandert de HR- cyclus als een team of bedrijf kiest voor zelforganisatie? Wat zijn de verschillen met traditionele HR. Hoe werkt HR in Holacracy?
  3. Vertaling naar de praktijk – jouw casus. Wat zie jij gebeuren als zelforganisatie dagelijkse praktijk wordt? Welke rol zou jij kunnen innemen om dat proces te helpen? Wat heb je daarvoor nodig?
  4. Functioneren en ontwikkelen – gezamenlijke casus. Wie zorgt voor de mensen en hun ontwikkeling als er geen leidinggevende meer is? Wat doe je als mensen ‘dan maar gewoon stoppen’ met zichzelf ontwikkelen? Vervangt de rol HR de leidinggevende? Of richten we het anders in? Trainers Wenda Scholte en Jasper Rienstra delen tijdens deze masterclass hun ruime ervaring met het vormgeven van HR, vanuit verschillende rollen en methodieken.

Let op! Voor het volgen van de Masterclass Holacracy & HR is enige kennis van Holacracy vereist. We raden je aan een Holacracy Taster te volgen of deze webinar van Brian Robertson te volgen.

Meer over Holacracy

Wil je meer weten over Holacracy? We hebben een serie inspirerende artikelen en video’s voor je verzameld en schrijven regelmatig blogs (bijv. over de 5 beste redenen om er nooit mee te beginnen).

Synnervate koos in 2008 als een van de eerste organisaties in Nederland voor Holacracy als besturingsmodel. Synnervate is gelicenseerd Holacracy Provider sinds begin 2017.

Inschrijven

In één middag je kennis over HR en Holacracy verdiepen, bij jullie in de organisatie? Neem contact op met Jasper Rienstra.

Voor wie: Management, HR-professionals, ondernemers die willen groeien van start-up naar scale-up, professionals in organisatie-ontwikkeling, iedereen die twijfelt over het implementeren van Holacracy vanwege belonen en werven, iedereen die werkt in met zelforganisatie en vragen heeft over HR-processen.

Studiebelasting: 3,5 uur

Direct inschrijven en betalen

Inschrijven

  • betaling via Eventbrite
  • direct ticket en factuur in je mail

Jij + Synnervate = duurzame verandering Start