Masterclass Holacracy & HR

18 mrt 2020 Social Impact Factory, Utrecht

  • Verdiep je kennis over zelforganisatie en strategische personeelsplanning.
  • Ontdek welke oplossingen Holacracy biedt voor HR-processen, zoals functioneren en ontwikkelen.
  • Werk onder begeleiding van ervaren Holacracy- en HR-coaches aan een casus uit jouw organisatie.
  • Leer in een kleine groep (max. 20 personen) hoe HR een sleutelrol kan spelen in organisaties die starten met Holacracy.

HR opnieuw ontwerpen

Klinkt heel interessant, zelforganisatie! Als je verantwoordelijk bent voor HR rijzen er wel direct vragen. Regelen cirkels nu hun eigen werving? Gaan we elkaars salaris bepalen? Hoe borgen we de ontwikkeling van medewerkers? En hoe blijven we aantrekkelijk voor verschillende generaties?

In organisaties waar iedereen een heldere rol heeft en zelf ondernemer is, kan het lastig zijn HR (opnieuw) vorm te geven. Sterker nog: onduidelijkheid over werven en belonen is vaak een reden om weer te stoppen met zelforganisatie, ook na een enthousiaste start. HR speelt dus een sleutelrol.

Programma 18 maart 15.30 – 19.00 uur

  1. Introductie – kennismaken, leerdoelen delen. Met welke vragen kom jij naar deze masterclass? Triggert Holacracy jou? Waarom?
  2. HR en zelforganisatie – waarom HR het acupunctuurpunt is voor zelforganisatie. Hoe verandert de HR- cyclus als een team of bedrijf kiest voor zelforganisatie? Wat zijn de verschillen met traditionele HR. Hoe werkt HR in Holacracy?
  3. Vertaling naar de praktijk – jouw casus. Wat zie jij gebeuren als zelforganisatie dagelijkse praktijk wordt? Welke rol zou jij kunnen innemen om dat proces te helpen? Wat heb je daarvoor nodig?
  4. Functioneren en ontwikkelen – gezamenlijke casus. Wie zorgt voor de mensen en hun ontwikkeling als er geen leidinggevende meer is? Wat doe je als mensen ‘dan maar gewoon stoppen’ met zichzelf ontwikkelen? Vervangt de rol HR de leidinggevende? Of richten we het anders in? Trainers Wenda Scholte en Jasper Rienstra delen tijdens deze masterclass hun ruime ervaring met het vormgeven van HR, vanuit verschillende rollen en methodieken.

Let op! Voor het volgen van de Masterclass Holacracy & HR is enige kennis van Holacracy vereist. We raden je aan een Holacracy Taster te volgen (dat kan op 18 maart, voorafgaand aan de masterclass) of deze webinar van Brian Robertson te volgen.

Meer over Holacracy

Wil je meer weten over Holacracy? We hebben een serie inspirerende artikelen en video’s voor je verzameld en schrijven regelmatig blogs (bijv. over de 5 beste redenen om er nooit mee te beginnen).

Synnervate koos in 2008 als een van de eerste organisaties in Nederland voor Holacracy als besturingsmodel. Synnervate is gelicenseerd Holacracy Provider sinds begin 2017.

Kom met z’n 2-en

Omdat nieuwe kennis beter bestendigt als je met een collega komt, hanteren we een korting van 50% voor de 2e persoon van dezelfde organisatie. Daarnaast is er tot 18 februari een korting voor snelle beslissers.

Inschrijven

In één middag je kennis over HR en Holacracy verdiepen? Schrijf je in voor de masterclass op 18 maart via Eventbrite. 20% korting tot 18 februari! Liever achteraf betalen? Klik op inschrijven en betalen via factuur (kom je met z’n 2-en, noteer dan de naam van je collega bij ‘Opmerkingen’).

Voor wie: Management, HR-professionals, ondernemers die willen groeien van start-up naar scale-up, professionals in organisatie-ontwikkeling, iedereen die twijfelt over het implementeren van Holacracy vanwege belonen en werven, iedereen die werkt in met zelforganisatie en vragen heeft over HR-processen.

Studiebelasting: 3,5 uur

Dit is de eerste van in totaal 4 masterclasses over HR & Holacracy. Wil je alvast meer informatie over de gehele vierluik? Stuur een e-mail naar jasper@synnervate.nl.

Direct inschrijven en betalen

Inschrijven

  • betaling via Eventbrite
  • direct ticket en factuur in je mail

Inschrijven en betalen via factuur

Jij + Synnervate = duurzame verandering Start