Organizational Purpose Quest

Een metselaar die de kathedraal voor ogen houdt waar hij aan werkt, ervaart het metselen anders dan zijn collega die vooral kijkt naar het muurtje dat hij nu aan het bouwen is. In het eerste geval biedt purpose, het hogere doel, de metselaar houvast, energie en een constante motivatie om door te gaan. Hij maakt mogelijk ook andere keuzes tijdens zijn werk. Bij organisaties zien we hetzelfde. Als de reden van bestaan helder is, transformeert het werk op alle vlakken.

Onze Organizational Purpose Quest volgt de True Purpose® Method. Organisaties doorlopend een diepgaand proces waarin de purpose van de organisatie naar de oppervlakte komt en geformuleerd wordt in vier purpose statements:

  1. Brand essence. De essentie beschrijft de zijns-dimensie; dat wat de organisatie al is, zonder dat ze iets doet.
  2. Blessing. De zegening is de transformerende impact die de organisatie op de wereld heeft.
  3. Mission. De missie geeft aan wat de organisatie wil realiseren.
  4. Message. De boodschap is de diepste wijsheid die de organisatie met anderen en de wereld – dringend – wil delen.

Een Organizational Purpose Quest biedt je:

  • richting, focus, passie, energie
  • integratie van zingeving, inspiratie en dagelijkse werk
  • keuzes die bij de organisatie passen
  • een gestructureerd proces om samen de purpose van de organisatie te ontdekken
  • toegang tot en communicatie met een vertrouwde bron
  • inzicht in de weerstanden en belemmerende overtuigingen die jullie in de weg staan en handvatten om ermee om te gaan
  • een manifestatie-plan om jullie purpose in de wereld te zetten
  • een krachtige basis voor branding (website, huisstijl, etc.)
  • de vaardigheid om na de Purpose Quest zelfstandig de purpose statements te updaten indien nodig

Daarnaast ervaren purpose-gedreven organisaties doorgaans:

  • betere performance over de gehele linie
  • hogere omzet
  • minder verzuim
  • langere dienstverbanden
  • meer voldoening in het werk
  • meer aantrekkingskracht op nieuwe klanten en medewerkers
  • meer loyale klanten
  • meer alignment en gevoel van samenhang

(*bron: scienceofpurpose.org en https://www.truepurposeinstitute.com)

De trainers

Jasper Rienstra is True Purpose® Coaches, getraind aan het True Purpose Institute® van Tim Kelley. De purpose coaching van Jasper Rienstra kenmerkt zich als diep, precies, helder en vanuit het hart. Jasper werkt ook als gecertificeerd Holacracy® Coach. Holacracy is een purpose-gedreven methode voor zelforganisatie.

Investering

Het ontdekken van de organisatie purpose vereist een aantal medewerkers die bekend zijn met de True Purpose® Method en hun individuele purpose kennen.

De offerte voor een Organizational Purpose Quest spitsen we graag toe op jullie specifieke situatie en context, na een intake gesprek. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Jasper Rienstra.

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Implementatie Holacracy

Werken volgens Holacracy vraagt om afstand nemen van oude gewoontes, impliciete afspraken en verwachtingen. Tegelijkertijd brengt het energie en vrijheid. Iedereen is vanuit zijn eigen rol ‘de baas’; over het eigen werk, niet over andere mensen. Bij deze nieuw verworven vrijheid horen stevige spelregels.

Wij leiden het adoptie- en implementatieproces van Holacracy in goede banen. Sommigen organisaties vervangen direct het bestaande besturingsmodel in zijn geheel, anderen werken liever modulair. Zij nemen bijvoorbeeld eerst alleen de heldere overlegstructuren over, of proeven hoe het is om functies opnieuw in te richten en er rollen met een purpose en accountabilities van te maken.

Spanning = brandstof

Holacracy® is een set van spelregels voor besturing, besluitvorming en structurering van organisaties. Kenmerkend voor Holacracy zijn het roldenken, de efficiënte werk- en roloverleggen en onderlinge gelijkwaardigheid. Een dagelijkse gewoonte voor organisaties die werken volgens Holacracy, is het herkennen en benoemen van spanningen. Een probleem, verschil van mening of kans wordt gezien als een spanning, die als brandstof kan dienen voor de ontwikkeling van de organisatie.

Interesse?

Denk je erover om te gaan werken met Holacracy of een andere vorm van zelforganisatie? Neem contact op met Jasper Rienstra (jasper@synnervate.nl) of laat je gegevens achter op deze pagina. Wil je eerst even een beter beeld krijgen van wat Holacracy is? Vraag dan een incompany Holacracy Taster aan.

Alvast beginnen

Over Holacracy is al veel geschreven, hier vind je onze verzameling bronnen.

Vincent Hövels

vincent@synnervate.nl

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Masterclass Holacracy & HR

In organisaties waar iedereen een heldere rol heeft en zelf ondernemer is, kan het lastig zijn HR (opnieuw) vorm te geven. Sterker nog: onduidelijkheid over werven en belonen is vaak een reden om weer te stoppen met zelforganisatie, ook na een enthousiaste start. HR speelt dus een sleutelrol.

Opbrengst

Een Masterclass Holacracy & HR biedt je:

  • Verdieping van kennis over zelforganisatie en strategische personeelsplanning, in een kleine setting. (max. 20 personen)
  • Nieuwe oplossingen vanuit Holacracy voor HR-processen als functioneren en ontwikkelen.
  • Praktijkervaring aan de hand van een case uit jouw organisatie.
  • Inzicht in  hoe HR een sleutelrol kan spelen in organisaties die starten met Holacracy.

Programma

  1. Introductie – kennismaken, leerdoelen delen. Met welke vragen kom jij naar deze masterclass? Triggert Holacracy jou? Waarom?
  2. HR en zelforganisatie – waarom HR het acupunctuurpunt is voor zelforganisatie. Hoe verandert de HR- cyclus als een team of bedrijf kiest voor zelforganisatie? Wat zijn de verschillen met traditionele HR. Hoe werkt HR in Holacracy?
  3. Vertaling naar de praktijk – jouw casus. Wat zie jij gebeuren als zelforganisatie dagelijkse praktijk wordt? Welke rol zou jij kunnen innemen om dat proces te helpen? Wat heb je daarvoor nodig?
  4. Functioneren en ontwikkelen – gezamenlijke casus. Wie zorgt voor de mensen en hun ontwikkeling als er geen leidinggevende meer is? Wat doe je als mensen ‘dan maar gewoon stoppen’ met zichzelf ontwikkelen? Vervangt de rol HR de leidinggevende? Of richten we het anders in? Trainers Wenda Scholte en Jasper Rienstra delen tijdens deze masterclass hun ruime ervaring met het vormgeven van HR, vanuit verschillende rollen en methodieken.

Let op! Voor het volgen van de Masterclass Holacracy & HR is enige kennis van Holacracy vereist. We raden je aan een Holacracy Taster te volgen of deze webinar van Brian Robertson te volgen.

Meer over Holacracy

Wil je meer weten over Holacracy? We hebben een serie inspirerende artikelen en video’s voor je verzameld en schrijven regelmatig blogs (bijv. over de 5 beste redenen om er nooit mee te beginnen). Synnervate koos in 2008 als een van de eerste organisaties in Nederland voor Holacracy als besturingsmodel. Synnervate is gelicenseerd Holacracy Provider sinds begin 2017.

Inschrijven

In één middag je kennis over HR en Holacracy verdiepen, bij jullie in de organisatie? Neem contact op met Jasper Rienstra via jasper@synnervate.nl, of laat je gegevens achter op deze pagina.

 

Voor wie: Management, HR-professionals, ondernemers die willen groeien van start-up naar scale-up, professionals in organisatie-ontwikkeling, iedereen die twijfelt over het implementeren van Holacracy vanwege belonen en werven, iedereen die werkt in met zelforganisatie en vragen heeft over HR-processen. Studiebelasting: 3,5 uur

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Personal Purpose Quest

De Personal Purpose Quest (PPQ) is bedoeld voor professionals die vanuit hun kern willen leven en werken en nieuwsgierig zijn naar hun roeping. Vaak zijn het changemakers, mensen die bezield een rol willen vervullen in de transities naar een meer duurzame, sociale en humane wereld.

Purpose betekent doel, essentie of hogere roeping. Leven en werken vanuit jouw persoonlijke purpose geeft energie, zingeving, vervulling, verrijking en inspiratie. Het geeft antwoord op de vragen ‘waarom ben ik hier en wat heb ik te doen?’.

De Personal Purpose Quest biedt je:

Na afloop van de Personal Purpose Quest heb je en voel je:

  • Een manifestatie-plan om jouw persoonlijke purpose in de wereld te zetten.
  • Inzicht in de weerstanden en belemmerende overtuigingen die je in de weg staan, en handvatten om ermee om te gaan.
  • Een werkwijze om jouw persoonlijke purpose van tijd tot tijd bij te stellen.
  • Richting, focus, passie, energie. Je maakt (alledaagse en lange termijn) keuzes die ten dienste zijn van jou.
  • Een feilloos werkend innerlijk kompas.

Programma Purpose Quest

Het programma bestaat uit een aantal stappen waarin je jouw purpose en manifestatie-plan ontdekt, ervaart en formuleert. Verschillende werkvormen komen aan bod, zoals creatieve visualisaties, het omkeren van belemmerende gedachten en werken met innerlijke en universele wijsheid. We besteden aandacht aan het geaard neerzetten van alle aspecten van jouw purpose. Er is uiteraard ook veel ruimte voor vragen. Gedurende 3 à 4 maanden werken we intensief samen, in 10 tot 12 sessies van 1,5 uur. Tussendoor krijg je passend huiswerk mee.

“De Purpose Quest is een waardevolle reis die je in contact brengt met je vertrouwde bron en je purpose. Het heeft grote impact op je leven als je de lef hebt om naar jezelf en je vertrouwde bron te luisteren en dit gaat toepassen in je leven. Je zult nooit meer dezelfde zijn juist omdat je jezelf durft te zijn.”

– Rindert Bijleveld

De trainers

Jasper Rienstra en Allard de Ranitz zijn True Purpose Coaches, getraind aan het True Purpose Institute® van Tim Kelley.

Allard de Ranitz is mens-ontwikkelaar, verbinder en beeldhouwer. Zijn vermogen om in complexe situaties verbanden te leggen en veranderingen integraal te benaderen, ontvouwt nieuwe perspectieven.

De purpose-coaching van Jasper Rienstra kenmerkt zich als diep, precies, helder en vanuit het hart. Jasper werkt ook als gecertificeerd Holacracy® Coach. Holacracy is een purpose-gedreven methode voor zelforganisatie.

Investering

De Personal Purpose Quest wordt aangeboden voor € 2.495,- excl. 21% BTW.

Het volgen van Personal Purpose Quest vraagt in totaal 30 tot 40 studie-uren van deelnemers (sessies + huiswerkopdrachten).

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een Personal Purpose Quest? Stuur een bericht naar Jasper of laat je gegevens achter op deze pagina.

“Waarom ben ik hier? Wat wil ik bereiken in mijn leven? Vragen die ons allemaal wel eens bezighouden. De een laat het weer los, de ander wil er meer van weten. Maar aan wie stel je die vraag? Wie kan het antwoord hebben? Uiteindelijk ben je de dat (in ieder geval deels) zelf. De Personal Purpose Quest geeft je op een heel praktische en toepasbare wijze handvatten om om te gaan met zulke onpraktische en grote vragen. Een aanrader voor iedereen die zichzelf wil verrijken en een doelgericht leven wil leiden.”

– Michel Schuurman

Ook voor organisaties

Purpose-gedreven organisaties zijn sterker, hechter en creatiever. Neem contact met ons om de mogelijkheden te bespreken voor een Purpose Quest van jouw organisatie.

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl

Allard de Ranitz

allard@synnervate.nl


“Mijn ontdekkingen waren onwerkelijk en vertrouwd tegelijk. Langzaam krijgt mijn purpose tastbare gestalte, dat wat ik in de wereld te zetten heb. Ik heb een werkend kompas om mijn leven op ware essentie in te kunnen richting.”

- Thijs Kreukels

“Juist voor mensen die al enige levenservaring en zelfreflectie hebben is dit traject een waardevolle investering. Het zoeken naar je purpose is een continue proces, dat pas echt waardevol wordt als je voelt dat je er zelf aan toe bent.”

- Reinout van Asbeck

“Ik heb 2 grote paradigma-shifts gehad die mijn leven fundamenteel hebben veranderd. De eerste was het daadwerkelijk voelen van volledige zelfliefde en de tweede dit traject. Namelijk te weten wie je ten diepste ben en wat je te doen hebt in het leven. Hoe dit leven in te richten wetende dat je met de juiste dingen bezig bent die bij je passen en goed zijn voor de wereld.”

- Jonathan Guyt

Purpose

Een purpose geeft antwoord op levensvragen

Leven en werken ‘vanuit purpose’ geeft zingeving en verrijking. Je zet als het ware je innerlijke kompas aan, waardoor het makkelijker wordt om bij jou passende keuzes te maken.

Een purpose is groot, soms zelfs majestueus, maar vooral veelomvattend. Als je iemand vraagt wat zijn of haar persoonlijke doel of roeping is, dan krijg je meestal een vaag en soms verwarrend antwoord. Veel vaker volgt er helemaal geen antwoord op deze grote levensvraag. Dat is niet zo gek. Het is voor de bewuste geest moeilijk in woorden te vatten, omdat we het hebben over zowel zijns- als doe-aspecten.

Vertrouwde bron

We hebben veel ervaring met het laten ontstaan van de ruimte die nodig is voor het vinden en formuleren van een persoonlijke purpose. Als gecertificeerde coaches volgen we de internationaal beproefde methode van Tim Kelley. We begeleiden je bij het leggen van contact met een Trusted Source; waardoor je antwoorden krijgt op de vraag ‘Waarom ben ik hier?’. Die vertrouwde bron wordt ook wel aangeduid als gids, ziel of intuïtie. Is de purpose eenmaal gevonden en geformuleerd, dan roept die een sterke emotionele en fysieke reactie op.

Een volledig uitgewerkte purpose bestaat uit vier delen;

  1. Essence. De essentie beschrijft de zijns-dimensie; dat wat je al bent, zonder dat je iets doet.
  2. Blessing. De zegening is de transformatie die jij anderen schenkt.
  3. Mission. De missie geeft aan hoe jij de wereld gaat veranderen. Voor welk waardevol, concreet project zet jij je je essentie en zegening in? 
  4. Message. De boodschap is de wijsheid die jij met anderen en de wereld – dringend – wilt delen.

Manifestatieplan

Zonder pragmatiek blijft het bij mooie woorden. We begeleiden je ook bij het maken van een manifestatieplan, waardoor je precies weet hoe je jouw purpose integreert in je leven en werk.

 

de organisatie

Ontwikkel de organisatie, begin bij autonomie.

Steeds meer organisaties gaan op zoek naar andere manier van besturen en organiseren dan de traditionele management-hiërarchie. Zelforganisatie is één van de mogelijke alternatieven. Uitgaan van ieders autonomie klinkt aantrekkelijk, maar werkt het ook in de praktijk? Hoe geschikt is Holacracy voor ons? Kunnen we ook op kleine schaal beginnen en kijken of het bevalt? En wat is onze volgende stap als we willen blijven werken met de bestaande beslisstructuur?  

Volle potentieel

Wij begeleiden verandertrajecten in organisaties, en maken daarbij gebruik van Holacracy, Spiral Dynamics en True Purpose coaching. We zien organisatieontwikkeling als het proces waarin het doel is het volle potentieel beschikbaar te maken. Dat proces speelt zich af in een dynamiek tussen drie niveaus (persoonlijk-team-organisatie als geheel). We maken organisaties en de mensen die er werken als het ware meer ‘wakker’, door ze in contact te brengen met hun verlangen en vitaliteit. 

Voorbeelden van ons werk in organisatieontwikkeling zijn NRG Circles, Jouw Omgeving en de HBBgroep.  

Drie pijlers

We voelen ons verwant met het werk van Laloux, die zelforganisatie, heelheid en purpose benoemt als drie pijlers voor organisatieontwikkeling. Zelforganisatie is de realisatie dat werken vanuit een zekere autonomie, met heldere verantwoordelijkheden én expliciete grenzen, veelal meer recht doet aan ieders volwassen bijdrage, dan een hiërarchische structuur met leidinggevenden. Heelheid verwijst naar de realisatie dat iedereen gelijkwaardig is en op zijn eigen manier bijdraagt aan de organisatiedoelen. En dat al die bijdragen ertoe doen, inclusief de diepere achterliggende drijfveren van de emotionele mens achter de rationele professional. Purpose gaat over de essentie van een organisatie, en omvat meer dan de welbekende missie en visie. Leven en werken vanuit de purpose van een organisatie geeft energie, zingeving en inspiratie aan medewerkers en klanten én een heldere positie in de maatschappij. Binnen deze drie gebieden zijn we gelicenseerd en gecertificeerd: als certified Holacracy® coach begeleiden we Holacracy adopties (zelforganisatie), we verzorgen Spiral Dynamics® trainingen op alle niveaus, inclusief de certificering (heelheid). Onze True Purpose® coaching richt zich zowel op individuen als organisaties (purpose).

Organizational Purpose Quest

Onze Organizational Purpose Quest volgt de True Purpose® Method. Organisaties doorlopend een diepgaand proces waarin de purpose van de organisatie naar de oppervlakte komt en geformuleerd wordt in vier purpose statements

Implementatie Holacracy

Beginnen met Holacracy of een andere vorm van zelforganisatie? Wij leiden dat veranderproces in goede banen. Sommigen organisaties vervangen direct het bestaande besturingsmodel in zijn geheel, anderen werken liever modulair.

Holacracy Taster

Ervaar in één dag of dit radicale besturingsmodel bij je past. Ontdek hoe zelfsturing de kantoorpolitiek minimaliseert en organisaties wendbaarder maakt.

Personal Purpose Quest

Wat is jouw essentie? En hoe breng je dat tot uiting in je leven? Ben jij een changemaker? De Personal Purpose Quest (PPQ) is bedoeld voor professionals die vanuit hun kern willen leven en werken.

Interim Management

Een korte periode ondersteuning nodig en tegelijk de organisatie verder ontwikkelen? We begeleiden veel veranderprocessen van binnen uit.

Spiral Dynamics

Spiral Dynamics geeft inzicht in motivatie

Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Kennis van Spiral Dynamics helpt om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften van individuen, teams en organisaties.

Prof. Clare W. Graves, Dr. Don Beck en Christopher Cowan brachten acht verschillende onderliggende waardesystemen in beeld, die sterke invloed hebben op ons wereldbeeld, denken, voelen, handelen en vermijden. Het model wordt wereldwijd toegepast, o.a. aan de hand van de (door Synnervate ontwikkelde) website www.spiraldynamicsintegral.nl. Het leren toepassen van Spiral Dynamics helpt je om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften van individuen, teams en organisaties. In Nederland zijn we de enige geaccrediteerde opleider voor Spiral Dynamics trainingen op alle niveaus.

Spiral Dynamics: acht waardesystemen

 

Turquoise: holisme, kosmisch bewustzijn en synthese

Het turquoise waardesysteem symboliseert de mens die vanuit een holistische visie denkt, voelt en handelt. Typerende kenmerken zijn kosmisch bewustzijn en spirituele intelligentie.

Geel: integraal, synergie en systemisch

Het gele waardesysteem symboliseert de mens die systemisch denkt en ego-overstijgend handelt. Typerende kenmerken zijn integraal verbanden leggen en het grotere geheel willen dienen, met oplossingen voor problemen van deze tijd.

Groen: gemeenschapszin, gevoelens en harmonie

Het groene waardesysteem symboliseert de mens die streeft naar harmonie en openstaat voor het gevoel en de meningen van anderen. Typerende kenmerken acceptatie van verschillen en empathie.

Oranje: zelfontplooiing, rationaliteit en resultaat /succes

Het oranje waardesysteem symboliseert de mens die streeft naar autonomie en vooruitgang. Typerende kenmerken zijn succesvol willen zijn en genieten van het goede leven.

Blauw: stabiliteit, orde en moraliteit

Het blauwe waardesysteem symboliseert de mens die loyaal is en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid heeft. Typerende kenmerken zijn discipline, structuur aanbrengen en transparantie

Rood: wilskracht, macht en passie

Het rode waardesysteem symboliseert de mens die daadkrachtig is en veel voor elkaar krijgt. Typerende kenmerken zijn respect, passie en moed.

Paars: verwantschap, veiligheid en geborgenheid

Het paarse waardesysteem symboliseert de mens die zoekt naar verbondenheid en veiligheid in een mysterieuze wereld. Typerende kenmerken zijn saamhorigheid, veiligheid en geborgenheid.

Beige: overleven en eerste levensbehoefte

Het beige waardesysteem symboliseert de mens die op basaal en instinctief niveau en instinctief niveau bezig is te overleven. Typerende kenmerken zijn zelfzorg en het bevredigen van de eigen behoeften.

Moodboards van de acht waardesystemen


Artikelen over Spiral-dynamics

De kracht van organisaties

Jasper Rienstra was te gast bij New Business Radio. In gesprek met Fabienne de Vries …

Lees artikel

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Mijn wereldbeeld klopt. Ik zie mezelf als ruimdenkend, ruimhartig en ik gun iedereen het beste. …

Lees artikel

Werken met Spiral Dynamics? Bekijk aanbod

Spiral Dynamics in de samenleving

In essentie zijn we allemaal gelijk. Inspirerend groen filmpje uit Denemarken over het integreren van verschillen.

Innovatieve gele concepten van Daan Roosegaarde om de wereld efficiënter, effectiever en duurzamer te maken.

Herman Wijffels over de Circulaire Economie (geel) en hoe we effectiever om kunnen gaan met onze natuurlijke hulpbronnen.

Organisaties die werken met Spiral Dynamics

Intens en beetje ongemakkelijk

Intens en beetje ongemakkelijk

Orga begint stapsgewijs met Holacracy

  • helderheid over verantwoordelijkheden en verwachtingen
  • organisatie meer dynamisch en adaptief
  • powershift
  • Bekijk case

Groeien met Holacracy

Groeien met Holacracy

Synnervate en Jouw Omgeving implementeren Holacracy

  • succesvolle adoptie van Holacracy
  • meer ruimte voor eigen initiatief en ideeën
  • van startup naar scale-up
  • Bekijk case

Holacracy veilig laten landen

Holacracy veilig laten landen

ORGA en Synnervate verkennen Holacracy®

  • Realistisch beeld van Holacracy
  • Roldenken geeft ruimte
  • Frisse blik op toekomstige bedrijfsvoering
  • Bekijk case

Zelforganisatie & Holacracy

Zelforganisatie zorgt voor meer ondernemerschap

Holacracy ® is een vorm van zelforganisatie. Het biedt een set van spelregels voor besturing, besluitvorming en structurering van organisaties. Kenmerkend zijn het roldenken, de efficiënte werk- en roloverleggen en onderlinge gelijkwaardigheid. Een dagelijkse gewoonte voor organisaties die werken met Holacracy is het herkennen en benoemen van spanningen. Een probleem, verschil van mening of kans wordt gezien als een spanning, die als brandstof kan dienen voor de ontwikkeling van de organisatie.

In de meeste organisaties vinden verbeteringen plaats via langdurige reorganisaties – vooral bedacht en begeleid door een kleine top. Holacracy verdeelt die autoriteit over alle medewerkers. Iedereen is bevoegd organisatieveranderingen voor te stellen, die in roloverleggen (Governance) snel leiden tot verbetering. De aandacht blijft zo gericht op de purpose, en op de mogelijke verschillen tussen de huidige situatie en de gestelde doelen. 

Stap voor stap beginnen met Holacracy

Holacracy vraagt om afstand nemen van oude gewoontes, impliciete afspraken en verwachtingen. Tegelijkertijd brengt het energie en vrijheid. Iedereen is vanuit zijn eigen rol ‘de baas’; over het eigen werk, niet over andere mensen. Bij deze nieuw verworven vrijheid horen stevige spelregels. Wij leiden het adoptie- en implementatieproces van zelforganisatie, zoals Holacracy in goede banen. Sommigen organisaties vervangen direct het bestaande besturingsmodel in zijn geheel, anderen werken liever modulair. Zij nemen bijvoorbeeld eerst alleen de heldere overlegstructuren over, of proeven hoe het is om functies opnieuw in te richten en er rollen met een purpose en accountabilities van te maken. 

Zelf hebben we 12 jaar geleden al Holacracy als besturingsmodel geadopteerd. 

Is zelforganisatie iets voor jullie? Holacracy Taster

Artikelen over Holacracy

Purpose driven organisatie: NRG Circles

Raëma de Lange wil met zijn purpose driven organisatie NRG Circles de olie- en gasindustrie – …

Lees artikel

Holacracy: 5 redenen om er nooit aan te beginnen

Het is makkelijk om enthousiaste verhalen over Holacracy te vinden. Steeds meer ondernemers en ook start-ups …

Lees artikel

Grondlegger Brian Robertson

Organisaties die werken met Holacracy

Intens en beetje ongemakkelijk

Intens en beetje ongemakkelijk

Orga begint stapsgewijs met Holacracy

  • helderheid over verantwoordelijkheden en verwachtingen
  • organisatie meer dynamisch en adaptief
  • powershift
  • Bekijk case

Groeien met Holacracy

Groeien met Holacracy

Synnervate en Jouw Omgeving implementeren Holacracy

  • succesvolle adoptie van Holacracy
  • meer ruimte voor eigen initiatief en ideeën
  • van startup naar scale-up
  • Bekijk case

Holacracy veilig laten landen

Holacracy veilig laten landen

ORGA en Synnervate verkennen Holacracy®

  • Realistisch beeld van Holacracy
  • Roldenken geeft ruimte
  • Frisse blik op toekomstige bedrijfsvoering
  • Bekijk case

 

Jasper Rienstra

Met onvermoeibaar optimisme weet Jasper eenheidsbewustzijn voor iedereen toegankelijk en toepasbaar te maken. De praktijk leerde hem dat Spiral Dynamics Integral en Holacracy® de beste manieren zijn om dat te bereiken. Jasper heeft een schat aan ervaring in het begeleiden van complexe veranderingen.

Bij Synnervate is Jasper partner en vervult hij de rol van Lead Link. Hij verzorgt diverse SDi-trainingen en helpt als Certified Holacracy® Coach organisaties bij het adopteren van deze complete methode van zelforganisatie. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Mooi Boos: Confronteren met Respect.

Holacracy Taster

Tijdens de Holacracy Taster ervaar je zelf in een halve dag of deze manier van samenwerken bij jou en/of je organisatie past. Zelf proberen en oefenen geeft je veel waardevolle informatie, want Holacracy verandert de manier waarop beslissingen worden genomen.  Macht en verantwoordelijkheid wordt verdeeld over álle medewerkers.

Opbrengst

In een halve dag:

  • Ontdek je of Holacracy bij jouw organisatie past.
  • Ervaar je hoe Holacracy in zijn werk gaat en welk effect dat op jou en jullie heeft.
  • Ontdek je hoe zelforganisatie de manier van beslissingen nemen verandert.

Programma

  1. Introductie in Holacracy®.
  2. Simulatie van een ‘werkoverleg’ (tactical meeting): operationele problemen snel en betrouwbaar verwerken, met in het vizier de eerstvolgende stap.
  3. Simulatie van een ‘roloverleg’ (governance meeting): de structuur van de organisatie op zo’n manier evolueren, dat het werk beter afgestemd is op de missie (purpose).
  4. Nabespreking, discussie en Q&A om te leren van de simulaties.
  5. Gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen bij een lichte maaltijd.

Interesse?

Zou je een Holacracy Taster willen volgen of incompany willen organiseren? Neem contact op met Jasper Rienstra via jasper@synnervate.nl, of laat je gegevens achter op deze pagina.

Voor wie: iedereen die interesse heeft om in een korte tijd Holacracy te ervaren, beleven en er meer van te weten. Studiebelasting: naast contacturen, geen.

Alvast beginnen

Je haalt het meest uit de workshop als je je van te voren verdiept in Holacracy®. We raden je aan deze blogs te lezen:

Jasper Rienstra

jasper@synnervate.nl


“ Speeddate met Holacracy. Met de energie van een Ferrari race je door de stof. Erg uitdagend en inspirerend!”

- Sandra van de Pol, eigenaar DYOS Connect Mens- en Organisatieontwikkeling

“Perfecte teaser en kennismaking met Holacracy onder kundige begeleiding. Honger naar meer!”

- Bas Zwart, partner van De Droomfabriek

“ De Holacracy Taster is heel waardevol als korte ‘proeve’, met een mooie mix van kennis en ervaren. Dat maakte het tot een boeiend en levendig geheel! De simulatie van het werkoverleg vond ik erg goed, omdat ik daarin van nabij kon proeven wat het betekent om vanuit rollen te denken en samen te werken. ”

- Henk Lodewijk, Redacteur tijdschrift voor Zijnsorientatie De Cirkel
.

Wat is jullie natuurlijke volgende stap?

Oriëntatiegesprek Neem contact op

In 60 min de samenwerking verkennen